Technology

Платформа на празен стомак

Резултат слика за HUNGER STOMACH
Додека некои упорно разглабаат политика, нудат платформи и комплицираат живот, треба да им е јасно дека досеа можеше да се формира влада и вработените у април ќе си земеа плата поголема за 2-3 иљадарки јербо минималната плата ќе се покачеше на 12000 денарос.

Али анфорчнетли како шо се пролонгира формирањето влада нормално ќе се пролонгира и зголемувањето на минималната плата. И тоа не е се, анфорчнетли аген ќе се пролонгираат и ред други работи шо требаа да го олеснат животот на овој напатен народец - како шо е враќањето 15 проценти од платениот ддв, укинување на радиодифузната такса, враќањето на ефтината тарифа и слично. 

И ко ќе удриме сеа дигитронот тоа му испаѓа мање - више, плус - минус, приближно цирка, тука некаде, отприлика околу 4 - 5 иљадарчиња помалце него шо можеше да си инкасира у буџеларот еден обичен работник со просечни или да не речам со подпросечни примања у текот на месецот.

Одговорноста за тоа е на оние шо и понатака имаат намера да тераат политика на сметка на економијата бај д веј за нешто што може да го работат односно да преговараат и откако ќе се формира влада.

Затоа јебеш политика дај економија при бидејќи цревата почињаат да ни креваат револуција. Политичка платформа на празен стомак не иде. Ех да беше економска платформа ќе беше друг муабет.

Платформа на празен стомак Платформа на празен стомак Reviewed by Скопски Солидарец on фебруар 21, 2017 Rating: 5
loading...

Recent News

Related Posts No. (ex: 9)